Tuesday, 26 March 2013

FOR YOU (:Assalamualaikum (:
apa khabar ? sihat ? 
hari ni nak share something .. 
what is it ? hmm . agak2 ? :D
'WORDS OF WISDOM '


sayangnya ALLAH S.W.T pada kita :')


words for person who want to success (: 

apabila kita hendak mencapai sesuatu perkara, bermula lah dari SEKARANG (:
dan berusaha lah bersungguh-sungguh


jika saya sempat mencari seseorang untuk menggantikan saya suatu hari nanti :')


kadang2 kita rasa tak yakin dengan keputusan yang kita akan lakukan . tapi percaya lah jangan takut untuk kehilangan sesuatu yang baik kerana berkemungkinan ALLAH akan menggantikan dan mengakhirinya dengan lebih baik
semua manusia mempunyai masalah .tidak salah untuk kita berkongsi sesama rakan atau keluarga..
tetapi ingatlah kita hanya manusia biasa dan hanya mampu untuk berkongsi cerita agar orang lain dapat memahami masalah yang dihadapi . itu pun sudah cukup untuk meringan kan bebanan yang sedang kita hadapi :)
jangan lah kita membebankan orang lain dengan masalah kita . cuba lah untuk menyelesaikan sendirian kerana sesuatu masalah dan dugaan itu akan mematangkan diri kita . cuba lah !lumrah seorang perempuan ingin dicintai , disayangi , disenangi bukan sahaja untuk orang tersayang malah untuk rakan2 dan masyarakat sekeliling kerana diri mereka sendiri .
bukan kerana sesuatu yang tidak kekal seperti kecantikan  (:


apabila kita merancang untuk melakukan sesuatu , rancang lah dengan baik dan tidak berputus asa walaupun tidak berhasil. akal fikiran merupakan suatu anugerah yang sangat bermakna yang dicipta khas untuk manusia oleh ALLAH S.W.T .
jadi , apa yang kita fikir sekarang adalah apa yang akan merancang untuk masa hadapan kita . berfikirlah dengan baik ! nobody perfect . semua orang pernah membuat kesilapan . dan belajar melalui kesilapan (:

hidup mesti diteruskan dan tidak boleh berpatah balik .
hargai lah setiap detik yang masih kita ada . (:percayalah ! (:

maybe , this entry  at this time is quite boring but believe me if you understand the words that implied it may be for you (:


sincerely,AFN


No comments:

Post a Comment